DBS Tyre Management Group B.V. neemt Profile Zierikzee en Middelharnis over

Published On: maart 1st, 2023Categories: Nieuws

Per 1 maart 2023 wordt Profile Car & Tyreservice Zierikzee & Middelharnis onderdeel van DBS Tyremanagement group b.v. De overname betekent voor DBS niet alleen een bredere dekking, maar ook uitbreiding van de kennis en expertise op het gebied van landbouwvoertuigen en grondverzetmachines. Dat is volgens eigenaar Johan van Dijk een mooie kans, aangezien het hoofdkantoor van de bandenspecialist is gevestigd in de Hoeksche Waard. “Deze regio staat symbool voor innovatieve landbouw en wij dragen hier graag ons steentje aan bij”, aldus de directeur.

Voor de klanten van Profile in Zierikzee en Middelharnis verandert er weinig. De vetrouwende gezichten blijven, net als de korte lijnen. Johan licht toe: “De schaalvergroting moet zorgen voor meer procesefficiency. Dat werkt uiteindelijk in het voordeel van de klant. Zij profiteren van een breder aanbod en dankzij ons grote netwerk, kunnen we snel(ler) schakelen.”

Specialist in landbouwbanden

Voor DBS Tyremanagement group b.v. betekent de overname tevens een waardevolle uitbreiding van het service- en dienstenpakket. Profile Zierikzee & Middelharnis is net als DBS Tyremanagement group b.v specialist in truckbanden en personen- en bestelwagenbanden en heeft als extra specialisatie landbouwbanden. Dat is volgens directeur Rini Bustraan een vak apart: “We hebben jaren ervaring in de landbouw en grondverzet. Die ruime praktijkervaring koppelen we onze uitgebreide productkennis, grote voorraad nieuwe en gebruikte landbouwbanden van alle bekende merken en de meest geavanceerde apparatuur voor het zorgvuldig (de)monteren van landbouwbanden.”

1 + 1 = 3

De overname moeten uiteindelijk zorgen voor synergie. “We willen van 1 plus 1 drie maken”, stelt Johan. “Naast procesefficiency zien we mooie kansen om de kennis binnen DBS groep te vergroten. Met name op het gebied van landbouwbanden, maar ook voor wat betreft de truckbanden. Samen sta je nu eenmaal sterker. Dankzij de overname kunnen we een bredere klantengroep bedienen, verspreid over de diverse regio’s. Daarbij blijft ons doel onveranderd: zorgen dat iedereen op een veilige en duurzame manier mobiel blijft met de juiste bandenservice.”

Over DBS Tyre Management Group B.V.

DBS Tyremanagement group b.v., opgericht in 1988, is een gerenommeerde naam in de bandenbranche. Het familiebedrijf biedt een uniek totaalconcept; van APK, Balanceren en Carcheck tot Velgen, Winter- en Zomerbanden. Anno 2023 telt het bedrijf 16 vestigingen en zorgt een optimale samenwerking tussen de verschillende divisies en vestigingen voor een efficiënte stroomlijning tussen de verschillende services. Het bedrijf is merkonafhankelijk en heeft niet alleen oog voor het belang van de klant, maar ook voor het milieu. Het bedrijf is verantwoordelijk voor verschillende innovaties in de ontwikkeling van duurzame banden, met name gericht op trucks, en streeft naar een CO2-neutrale organisatie in 2025.