Duurzaamheid op de weg: verminder jouw ecologische voetafdruk

Published On: januari 11th, 2023Categories: Kennis

Als het gaat om duurzaamheid, denken we vaak aan zaken als recycling en energiebesparing. Maar wat als we ons zouden concentreren op iets dat we dagelijks gebruiken en dat vaak over het hoofd wordt gezien: onze autobanden? Bedrijven die een wagenpark beheren, hebben de kans om een verschil te maken voor het milieu met de hulp van DBS Tyre Management. We leggen je graag uit hoe het duurzame bandenbeheer van DBS kan bijdragen aan de inspanningen van bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verminderen.

Bandenhergebruik en -recycling

Een van de grootste bijdragen van DBS Tyre Management aan duurzaamheid is de vermindering van afvalproductie. Vaak worden oude banden “gewoon” weggegooid, wat een enorme belasting voor het milieu vormt. DBS biedt echter een duurzame oplossing door middel van bandenhergebruik en -recycling. In plaats van oude banden weg te gooien, inspecteert DBS ze en zorgt ervoor dat ze worden gerecycled of opnieuw worden gebruikt voor minder intensieve toepassingen zoals tuinieren of speeltuinen. Dit zorgt niet alleen voor minder afvalproductie, maar ook voor kostenbesparingen voor bedrijven.

Verminderen van energieverbruik

Een andere manier waarop DBS Tyre Management bijdraagt aan duurzaamheid is door het verminderen van energieverbruik. Wanneer banden niet goed zijn uitgelijnd, verbruiken ze meer brandstof, wat leidt tot een hogere CO2-uitstoot en hogere kosten voor bedrijven. DBS biedt echter regelmatig onderhoud en uitlijningsservices voor banden om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren en minder energie verbruiken. Dit betekent minder CO2-uitstoot en minder kosten voor bedrijven.

Duurzame werkwijzen

Tot slot promoot DBS Tyre Management duurzame werkwijzen voor bedrijven door middel van hun advies en services. Door het gebruik van duurzame banden, zoals lage-rolweerstandbanden, kunnen bedrijven hun brandstofverbruik verminderen en daarmee hun CO2-uitstoot en kosten. DBS adviseert bedrijven ook over de juiste bandenkeuze voor verschillende weersomstandigheden om de veiligheid van bestuurders te verbeteren en het risico op ongevallen te verminderen.

Voorbeelden van bedrijven die hebben geprofiteerd van DBS Tyre Management om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, zijn onder andere een grote transportonderneming die in staat was om hun brandstofverbruik met 4% te verminderen en een gemeentelijke dienst die hun CO2-uitstoot met 10% verminderde. Deze successen tonen aan dat het duurzaam bandenbeheer kan leiden tot aanzienlijke milieuvoordelen en kostenbesparingen voor bedrijven.