DBS Introduceert haar nieuwe 2030 strategie: Connecting Tyres

Published On: mei 31st, 2023Categories: Nieuws

Connecting Tyres is de nieuwe strategie van DBS Tyre Management Group. Op de 35ste verjaardag van DBS introduceert het bedrijf haar nieuwe toekomststrategie.

Banden zijn high tech geworden: iedere band voor een truck, bus of trailer heeft of krijgt een chip. Daarnaast stijgt de vraag naar vernieuwde banden en daarmee de eis naar een circulair bandenmanagementoplossing voor wagenparkbeheerders. In het licht van alle actuele en toekomstige ontwikkelingen heeft DBS besloten om haar bedrijfsnaam aan te passen naar DBS Tyre Management Group B.V. en tegelijk een DBS2030 Connecting Tyres strategie te lanceren voor de komende jaren. De nieuwe visie, missie en doel van DBS is om nog verder te specialiseren in unieke bandenmanagementoplossingen voor fleetowners met steeds meer digitale diensten, naast de gespecialiseerde bandenservices op de vestigingen van DBS. Daarnaast wordt de ‘Groene’ vernieuwde band van Roline (onderdeel van DBS) nog belangrijker in alle oplossingen.

Wagenparkbeheerders vragen steeds meer naar oplossingen voor het bandenbeheer van hun huidige en toekomstige vloot. Uit ons jaarlijkse klantenonderzoek blijkt eens te meer dat de volgende zaken belangrijk zijn:

1) Uptime optimaliseren. De downtime van een voertuig als gevolg van bandengerelateerde problemen kan leiden tot een daling van de productiviteit en omzet. Een oplossing voor bandenbeheer kan wagenparkbeheerders helpen bij het volgen van bandenslijtage en het proactief plannen van bandenvervangingen, waardoor de kans op bandenpech wordt verkleind.
2) Lagere brandstofkosten voor banden: Banden zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het brandstofverbruik van een wagenpark. Een oplossing voor bandenbeheer kan wagenparkbeheerders helpen de bandenspanning te volgen en te optimaliseren om het brandstofverbruik te verminderen, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.
3)Bandenkosten beheersen: De kosten voor het vervangen van banden kunnen snel oplopen, vooral in een groot wagenpark. Een oplossing voor bandenbeheer kan wagenparkbeheerders helpen bij het volgen van bandenslijtage en het plannen van vervangingen op het juiste moment, zodat banden worden vervangen voordat ze een veiligheidsrisico vormen en onnodige kosten worden vermeden.

“Daarnaast zien we dat banden ‘high-tech’ worden: ze hebben of krijgen een RFID-chip. Dat geeft ons als bandenmanagement bedrijf nog meer mogelijkheden om de kwaliteit van de bandenprestatie te kunnen beoordelen. Oplossingen voor bandenbeheer zijn essentieel voor wagenparken om hun bedrijfstijd, brandstofkosten, bandenkosten en CO2-doelstellingen te beheren. Wagenparkbeheerders hebben real-time gegevens over bandenslijtage, spanning en temperatuur nodig om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over onderhoud, vervanging en optimalisatie van banden. Een oplossing voor bandenbeheer moet voorspellende analyses, gedetailleerde rapportage en analyses en integratie met andere wagenparkbeheersystemen bieden. DBS gaat zich in de aankomende periode volledig richten op de ‘verbinding’ tussen de band, de bandenservice en het bandbeheer waardoor wagenparkbeheerders voordelig en duurzaam kunnen rijden. Zonder banden, geen transport.” Aldus Johan van Dijk, CEO DBS Tyre Management Group B.V.